Prevajanje francoščine

Eden od najpomembnejših romanskih jezikov je francoščina. Je uradni ter tudi administrativni jezik številnih organizacij in skupnosti, na primer v Evropski uniji, Združenih narodih, Mednarodnem olimpijskem komiteju in še kje drugje. Francoščina je jezik, ki se ga pri nas učijo nekateri dijaki v srednjih šolah, nekateri študenti na določenih fakultetah in drugi, ki se udeležijo jezikovnega tečaja ali česa podobnega.

Prevajanje besedil iz francoščine v slovenščine ali obratno zahteva obvladanje slovnice jezika, ki ga prevajamo, in jezika, v katerega prevajamo. Prevajalci, ki prevajajo iz francoščine v slovenščino in obratno, se lahko pohvalijo z lastnostmi, kot so:
  • dolgoletne izkušnje in primerna visoka izobrazba,
  • natančnost, odgovornost, zanesljivost,
  • odlično znanje francoščine in slovenščine,
  • poznavanje ciljne kulture,
  • sposobnost prevajanja besedil, ki zajemajo različna področja,
  • ter druge lastnosti, ki izoblikujejo strokovnega prevajalca.

Postopek prevajanja besedil je takšen, da vsak prevod prevajalci večkrat pregledajo, zatem pa prevod pregleda še naravni govorec jezika, v katerega prevajamo. Tako bo prevedeno besedilo v slovničnem in kulturnem smislu popolnoma primerno za ciljno skupino. Nato opravimo pregled prevoda z izvirnikom, da ne pride do napačne interpretacije besedila. Končamo z zadnjim pregledom prevedenega besedila, nato pa vam to besedilo oddamo.

Torej, če imate v rokah slovensko besedilo, pa bi radi, da je napisano v francoščini, ali pa ravno obratno, nas kontaktirajte. Ob dogovoru vam bomo povedali, kakšni so stroški prevoda in časovni rok, potreben za celoten postopek prevoda. Lahko pa se odločite za prevod besedila tudi v kateri drug tuji jezik.

Spodnji obrazec vam omogoča oddajo spletnega naročila.

Oddaj naročilo