Storitve

Sodno overjeni prevodi

Uredimo vam prevode za vse vrste osebnih,
poslovnih in pravnih dokumentov.

Oddajte naročilo

Zakaj izbrati nas?

Ko so v igri pomembne pravne odločitve, je dobro izbrati izkušenega sodnega tolmača. Sodni prevod namreč lahko overi le usposobljen in zaprisežen sodni tolmač, imenovan z uradno odločbo Ministrstva za pravosodje.

Diplome, spričevala

Izpiski iz matične knjige

Poročni listi

Odločbe s sodišča

Pogodbe in druge uradne listine

Sklepi o dedovanju, oporoke

Delovna dovoljenja

Registracije podjetij

Finančna poročila, letna poročila, bilance stanja

Izpisi iz sodnih in poslovnih registrov

Potrdila o nekaznovanosti

Kaj je sodno overjeni prevod?

Kaj je sodno overjeni prevod?

Sodno overjene prevode ponavadi potrebujemo za urejanje pravnih razmerij.

Sestavljeni so iz izvirnega besedila in prevoda v ciljnem jeziku. Dokumenta sta povezana z državno vrvico in opremljena z žigom sodno zapriseženega tolmača, ki zagotavlja, da se sodno overjeni prevod vsebinsko, slogovno in terminološko ujema z izvirnikom.

Uradni prevajalec (sodni tolmač) k izvirniku in prevodu vedno priloži svojo pisno izjavo o ustreznosti prevoda in svoje podatke. Tako overjen prevod velja kot uradni dokument.

Cena in jeziki

V Juliji vam zagotovimo sodno overjene prevode v večino jezikov, če pa za določeni jezik sodnega prevajalca v Sloveniji ni, prevod opravimo prek veznega jezika – tj. tolmačenje prek tretjega jezika.

Za naročilo prevoda dokumenta, ki ga želite sodno overiti, nam posredujte le dokument ali njegovo kopijo in izberite ciljni jezik, v katerega želite prevesti dokument.

Pri našem sodelovanju bi še posebej izpostavili odzivni čas in prejem prevodov v točno dogovorjenem roku. Glede na raznovrstno dokumentacijo lahko pohvalimo vsestranskost prevajalcev.

OBI

Ugodni, hitri in vedno prijazni!
Good prices, fast and always friendly!

TRIXIE

Naše večletno sodelovanje s Prevajalsko agencijo Julija potrjuje njihove odlike.
Cenimo njihovo strokovnost, zanesljivost, hitrost, prilagodljivost ter celovit nabor znanj in storitev.

SAVA

Izjemna predanost delu se čuti v njihovi vsakdanji komunikaciji in želja, da naročniku zagotovijo najboljše, je tista, ki nam daje dober občutek. Veseli smo, da imamo na drugi strani izvajalca, ki nas razume. Stvari se tako ne izgubijo v prevodu.

HORMANN

Every request is handled in a friendly and prompt manner, the orders are completed quickly and with high quality. We are very satisfied with the cooperation and can highly recommend the agency.

FINALIT

Z agencijo Julija imamo res dobre izkušnje, so neverjetno odzivni, zelo prijazni, prevodi so kakovostni in večkrat narejeni celo pred obljubljenim rokom, kar je za naše delo velikega pomena.

VALICON

Hitra odzivnost, strokovno in kakovostno opravljeno delo v dogovorjenih rokih ter prijazna komunikacija so razlogi, zakaj vas vedno znova izberemo za pomoč pri prevajanju in tolmačenju.

MIKRON

S Prevajalsko agencijo Julija redno sodelujemo že dlje časa. Odlikujejo jih odzivnost, profesionalnost in prijaznost. Prilagodijo se projektu in področju ter upoštevajo naše želje tudi glede najmanjše podrobnosti.

IDEARNA

Razlog za uspešno večletno sodelovanje so kakovostni, zanesljivi in hitri prevodi. Cenimo vašo odzivnost in prilagodljivost našim potrebam ter zelo profesionalen pristop.

HETA

S storitvami Prevajalske agencije Julija smo zelo zadovoljni, saj so zelo odzivni, strokovni in prijazni.

KRAS CARSO

Pogosto smo vezani na kratke roke oddaje posameznih gradiv, ki so zahtevane v tujem jeziku, in agencija Julija nam je v veliko pomoč, saj so njihovi zaposleni izjemno odzivni, prijazni in dogovorjeno tudi izpolnijo.

FAKULTETA ZA UPRAVO

Sodelujemo in se dopolnjujemo. S Prevajalsko agencijo Julija nam je lažje, saj lahko, ko pišemo, mislimo v svojem jeziku in vemo, da bo to enako razumljeno tudi v katerem koli drugem. Hvala.

DIALOG

Na Andragoškem centru Slovenije se redno odločamo za prevajanje zahtevnih besedil v angleščino. Najpogosteje sodelujemo z agencijo Julija, ki na poslana povpraševanja zelo hitro odgovori in naročeno storitev vedno opravi v dogovorjenem času.

ANDRAGOŠKI CENTER SLOVENIJE

Prevajalska agencija Julija je zelo kakovosten in zanesljiv izvajalec storitev prevajanja.

TPA

Z agencijo Julija sodelujemo dlje časa in smo zadovoljni z opravljenimi prevodi, ki so opravljeni strokovno in v dogovorjenem roku.

AVUS

S Prevajalsko agencijo Julija smo zelo zadovoljni, saj se na naša povpraševanja in naročila vedno hitro odzovejo, jih opravijo kakovostno in v dogovorjenih rokih.

SOFTWARE ONE

Prevajanje v turizmu je precej kompleksno, saj prevodi nikakor ne smejo biti dobesedni, temveč morajo biti besedila napisana v vseh jezikih enako doživeto. V Prevajalski agenciji Julija so prizadevni, sistematični in hitri.

SAVA HOTELS

Želite hiter prevod?

S prevajanjem lahko začnemo takoj!

Oddajte naročilo

Imate večje naročilo?

Pokličite, da se dogovorimo!

Vzpostavite stik z nami

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti